Kategorier
Uncategorized

Du hänger väl med på UNT-s schackblogg?

Nu ligger tre artiklar uppe på UNT-s schackblogg som rör UASS och schackhistoria, närmare bestämt hur det gick till när vår klubb var med om att skriva schackhistoria 1942-43 – alltså mitt under brinnande världskrig. Sveriges Schackförbund hade bestämt att Sverige skulle tillhöra det av Tyskland dominerade Europeiska Schackförbundet. Det beslutet fick till följd att en lång rad klubbar och distrikt protesterade och UASS var alltså en av dessa.

Läs mer om Uppsalas schackhistoria – men framförallt nutidsrelaterade – schackhändelser på UNT-s schackblogg. Den drivs av Carl Fredrik Johansson, Henrik Malm Lindberg, Erik Malmstig, Lars Falk och Sture Olsson.  Man kan också läsa mer schackhistoria på Schackets Kulturhistoriska sällskap som också ger ut tidskriften Schackkultur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *