Kategorier
Uncategorized

Andralaget har vunnit tvåan och avancerar nästa säsong

I gårdagens allsvenska rond blev det klart att UASS andralag nu har vunnit sin division 2-serie. UASS vann i sin match på söndagen mot Västerås tredjelag och därmed har man en ointaglig ledning inför sista ronden. Därmed avancerar vi till division 1 till säsongen 2016/17. Matchen mot Västerås vanns med 5,5 – 2,5 efter att Thomas Johansson, Staffan Persson,  Joakim Nilsson, Henryk Dolata och Kurt Ekelund vunnit.

Förstalaget åkte till Norrköping på lördagen för att möta Schack 08. I Superettan har vi inte några realistiska segerchanser längre eftersom vi inte lyckades slå Norrköping utan fick nöja oss med oavgjort. Alla resultat var möjliga i matchen  men på slutet var det UASS som löpte risk att förlora. Siste man kvar var Karl-Olof Cederberg som hade ett svårt slutspel att vinna men efter lång kamp vann KO och räddade således oavgjort i matchen. De tre sista matcherna har UASS kvar att möta Malmö, Kamraterna från Göteborg och Rockaden Umeå, alltså de tre ledarlagen och realistiskt blir det svårt att avancera med den tabellställning vi har. Slutronderna spelas för övrigt i ett sammandrag den 18-20 mars i Västerås.

Vårt tredjelag som ju också ligger i tvåan hade att möta Kristallen II och vi lyckades få oavgjort vilket innebär att vi har goda chanser att hålla oss kvar i serien. En poäng räcker för att uppnå det i sista ronden. Fjärdelaget spelade slutligen mot internationellt motstånd – alltså Ålands SK. Trots att vi fick en WO på sista bordet lyckades UASS vinna med uddamålet och därmed har vi en ytterst liten men ändock chans att avancera också med fjärdelaget från division 3 i sista ronden!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *