Kategorier
Uncategorized

UASS tog (nästan) full pott i Lund

Helgens sammandrag i Lund på Hotell Elite Ideon blev som vanligt en schackfest med hela 20 lag som spelade i elitserien respektive superettan. LASK som arrangerade sammandraget ska ha ett stort tack för fina arrangemang och inte minst för att ha fixat gratis kaffe som uppskattades av många spelare!

Ni som följde spelet och resultatrapporteringen såg att UASS förstalag lyckades mycket väl med att plocka åt sig poäng. De två första matcherna vann vi med 5 – 3 mot Rockadens (Stockholm) andralag och sedan med 4,5 – 3,5 mot Växjö. Sista matchen mot Örgryte fick en tråkig inramning genom ett tveksamt domaringripande som medförde ett oavgjort resultat i matchen med 4 – 4.

Av spelarna bör Thomas Johansson och Malte Burwick lyftas fram för sin prestation att ta 2,5 av 3 mot ett kvalificerat motstånd, Sverrir Thorgeirson satt högt uppe i laget och har all heder av fina 2 p av 3.

Därmed ligger UASS på tredje plats efter tre ronder och skuggar Kamraterna från Göteborg och Rockaden Umeå. Nästa gång smäller det på stadsbiblioteket för den årliga biblioteksmatchen. Den 16 januari möter vi alltså Solna där i fjärde ronden. Hjärtligt välkomna dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *