Kategorier
Lagschack

Segerrik helg för Uppsala

I helgens allsvenska blev det storseger för UASS förstalag med 6,5-1,5. Nu ska man komma ihåg att Schack 08 var försvagade av sjukdomar och kom alltså inte med sitt starkaste lag. Nämnas bör Sverrir Thorgeirson som vann igen och nu har 5 av 6. Prestationsrankingen är, hittills, långt över 2400. Om två veckor är det dags för slutsammandraget i Malmö och uppflyttningschanserna är goda eftersom två lag avancerar till elitserien.

Andralaget var nära men fick till sist ge sig med 3,5 – 4,5 mot elitserielaget Farsta andralag. I sista ronden möter UASS II Gnarp som också riskerar att åka ur och det blir en måstematch där UASS andralag måste vinna. Tredje- och fjärdelaget som kämpar i samma serie fick varsitt resultat. Tredjelaget vann mot Västerås med 5-3 och fjärdelaget förlorade mot Heby. Inför sista ronden den 22 mars ska tredjelaget plocka in en halv partipoäng mot Heby som alltså leder med minsta möjliga marginal. UASS III möter då Fagersta och vi hyser gott hopp om uppflyttning också här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *