Kategorier
Information

Årsmötet för UASS – beslut om SM-ansökan 2016

Tisdagen den 23 september förrättades UASS årsmöte med Sture Almkvist som mötesordförande och Bo Nyberg som mötessekreterare.

Bland punkterna på årsmötesdagordningen märktes inte minst ansökan om SM 2016 där USSS ordförande Carl Fredrik Johansson pedagogiskt presenterade förslaget som fanns. Den ekonomiska risken är obefintlig, däremot finns chans till ett betydande överskott och evenemanget kommer därtill att ge schacket en fantastisk exponering i Uppsala 2016. Årsmötet beslutade därför att låta UASS styrelse att gå vidare med planerna och tillsammans med USSS ansöka om SM. David Foster ska ingå i dess organisationskommitté som UASS representant.

Därtill beslutades:

att slopa poängpriset fr o m säsongen 2014/15.

att övergå till ny betänketid i UM och KM ”Fischer slow”, dvs 90 min + 30 sek/drag.

att omvälja David Foster till ordförande och Bo Nyberg samt Henrik Malm Lindberg till styrelseledamöter på två år.

att fastställa avgifterna enligt följande:

  • Medlemsavgift för seniorer 700:-
  • Medlemsavgift ungdom (t o m det år man fyller 25 år) 200:- (100 kronor per termin)
  • Passiva / dubbelregistrerade 350:- *)
  • Spelavgiften skall vara i nivån 20:- när den ingår som en del av en anmälningsavgift.
  • För spelare som inte är medlemmar enligt något alternativ men ändå deltar i sällskapets verksamhet skall en extra kvällsavgift på 20:- utgå. Den som så önskar kan istället lösa ett terminskort för 100:-. Extra avgift för KM resp. UM är 150:- per tävling.
  • Den extra kvällsavgiften gäller ej förstagångsbesökare. Styrelsen har möjlighet att tillämpa lägre avgifter för ”provmedlemmar”

Poängpriset 2013-14 gick till Börje Jansson som tog hela 14 poäng av 15 i KM och UM och därmed nådde 93,3 %. Sannolikt en rekordhög procent, när priset utdelades för sista gången.

Henrik Arfwedssons pris 2014 går till Carl Fredrik Johansson som gör många goda insatser för schacket i Uppsala och även nationellt som ordförande i Sveriges schackförbund. Skolschacksällskapets verksamhet har inneburit en vitalisering och nytändning även inom UASS verksamhet.

Avslutningsvis spelades årsmötesblixten där Dalarnas söner lyckades väl. Henrik Malm Lindberg vann på 11,5 på andra plats Kurt Ekelund på 10,5 och samma poäng som trean Börje Jansson med 10,5.

Nästa tisdag den 30 september spelas tredje ronden av Korpen. Missa inte heller att anmäla er till KM som alltså spelas med Fischer slow denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *