Kategorier
Blixt GP Inbjudan Information

Schack kommande veckor i UASS, Generationskamp den 20 maj

Det är ca två veckor kvar av säsongen men ett intensivt schema fram till avslutningen. Nu i helgen den 17-18 maj spelas Majturneringen klart för grupp A som alltså spelar två ronder på lördagen och två på söndagen. Samtidigt har USSS spännande aktiviteter i lokalen både lördag och söndag. Tiger Hillarp-Persson kommer på besök och har bland annat simultan som är öppen för barn och ungdomar i USSS träningsgrupper. Vi får se om någon lyckas överlista stormästaren!

Nästa tisdag den 20 maj spelar Veteraner mot Juniorer. Denna ”Generationskamp” spelas som en improviserad lagmatch mellan veteraner och ”juniorer” där junioråldern kan vara ganska hög. Två 45-minuterspartier mot olika motståndare. Bord 1-2 byter med varandra osv. Hela laget spelar samma färg första partiet. Lottning sker på bord 1. Parallellt spelas en likadan match mellan ”UASS III-IV” (laguttagning så vi får en jämn match) och USSS, Uppsala skolschacksällskap. På de främre borden krävs ganska bra spelare för att matcha USSS. Antal bord bestäms vid matchstart.  Matcherna kompletterar varandra så att alla som vill får spela. Avgift 20 kronor för vuxna, gratis för juniorer.

Sist på säsongen spelas GP-finalen den 27 maj mellan de 16 som är kvalificerade dit via de fem GP-tävlingarna. Blixttävling hålls för de övriga samt de som åker ut i första omgången.

Slutligen. Håll utkik i UNT på webben under närmaste veckor. Ett initiativ med en schackblogg är på väg att starta upp med flera duktiga skribenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *