Kategorier
Uncategorized

Klubbmästerskapet avgjordes i veckan, båda grupperna färdigspelade

Det blev ännu en gång favoritseger i Upsala ASS KM-turnering för A-gruppen. Börje Jansson ryckte åt sig en ledning tidigt under turneringen och släppte den aldrig ifrån sig. I sjunde och sista ronden fick han sitt enda poängtapp mot Stefan Bergman men det ändrade inget i resultatlistan. Andraplatsen togs av starkt spurtande Juan-Pablo Fernandez som genom seger i de två sista ronderna kunde hålla ett koppel av spelare bakom sig. Tredje till femte plats besattes av Thomas Franzén, Fredrik Attefall (Schack 64) och Stefan Bergman (Schack 78) i placeringsordning.

I B-gruppen spelades också en rad spännande partier. Lasse Pettersson, Heby SS, drog där det längsta strået och vann med 6 av 7 möjliga, alltså lika många som Börje i A-gruppen. Andraplatsen togs av Ashoke Mitra och på delad tredje till fjärdeplats kom i placeringsordning Kenneth Ekman och Erik Thörnblad. Stort grattis Börje och Lasse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *