Kategorier
Uncategorized

Tredje raka segern för UASS i Superettan

UASS förstalag spelade på lördagen mot en av toppkonkurrenterna i superettan nämligen Solna SS. Vi förväntade oss en jämn match och det var mycket riktigt vad det blev. När tre partier återstid var matchen helt jämn 2,5-2,5 efter bland annat en fin seger av Fredrik Andersson mot erkänt duktige Mikael Jonsson. På femte bordet hade UASS en vinstställning där Henrik Lindberg efter inte het felfri vinstföring lyckades betvinga Solnaspelaren. På åttonde bordet satt Sverrir Thorgeirson med ett slutspel som såg remiaktigt ut och det blev också remi.

På fjärde bordet kom matchen så att avgöras. Malte Burwick hade i ett parti med många vändningar fått ett slut spel med kvalitet mindre men ett visst motspel. Till vår stora glädje växte motspelet i styrka tills en av Maltes fribönder kunde ta steget ner i dam efter ett läckert skenoffer som motståndaren Jonas Lundvik missade. Förlustställningen vändes alltså till seger och därmed blev det 5-3 och fortsatt serieledning för UASS. Tabell och individuella resultat för allsvenskan hittas här:

För andralaget i division 1 norra var det dubbelrond lördag och söndag. Lördagens rond spelades mot Luleå som hade betydligt högre rankade spelare. Slutresultatet 3-5 var alltså inget att skämmas för och inte minst ska Åke Bendz, Juan-Pablo Fernandez och Johan Sittenfeld honoreras för sin fina insats. Söndagens rond spelades mot SK 64 Haparanda där Åke Bendz vann för andra dagen i rad – Grattis! – men trots det gick matchen förlorad med 3-5. UASS III spelade mot Gambit från Norrtälje under söndagen och vann med 4,5-3,5 efter segrar av Kenneth Ekman, Tore Agnäs och Sture Almkvist. UASS IV åkte till Kungsör och mötte deras andralag. Erik Larsson tog lagets enda seger men trots detta förlorade UASS med 2,5-5,5.

Nu tar allsvenskan paus i några veckor under jul- och nyårshelgen. Den 12 januari är vi tillbaka igen med UASS nästa match i superettan mot Farsta SK. Detta är också årets biblioteksmatch på stadsbiblioteket i Uppsala. Missa inte den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *