Kategorier
Uncategorized

UASS kan summera det allsvenska året 2021-22

Då var årets säsong av allsvenskan färdigspelad. UASS förstalag hade en besvärlig uppgift då SS 4 Springare hade fått sin protest godkänd i matchen mot UASS. Hastigt och mindre lustigt hade laget därför berövats 2 viktiga poäng.

Vi låg därför två poäng bakom Helsingborg respektive Farsta när slutsammandraget började. Men laget gjorde ändå vad som förväntades. Tre segrar vanns mot Västerås II med 6-2 mot Rockaden Stockholm med 5-3 och mot Örgryte med 4,5 – 3,5. Totalt räckte denna kraftinsats till en tredjeplats efter Helsingborg och Farsta som alltså därmed tar steget upp i Elitserien.

UASS tredjelag var också i elden i helgen. På söndagen mötte man Västerås fjärdelag och kunde, om Horndal tappade poäng samtidigt som UASS vann sin match, ha avancerat till division II. Men bara det ena ledet av den uträkningen slog in. UASS vann säkert med 6 – 2 men lika säkert vann Horndal sin match. och då fick UASS nöja sig med en andraplats i serien.

Vi vänder därmed blad och siktar på allsvenska säsongen 2022-23 – men innan dess har vi ju GP-finalen, ELO-turnering och inte minst SM i Uppsala att blicka fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *