Kategorier
Uncategorized

Schackfyran-final i Fyrishov söndagen den 22 maj – var med i medhjälparstaben!

Sveriges schackförbund har sedan några år sitt kansli i Uppsala som därmed är Sveriges ”schackhuvudstad”. Detta är en stor fördel för schacket i Uppsala eftersom det kommer att arrangeras många tävlingar i Uppsala, närmast SM i Fyrishov i sommar, som även återkommer om fyra år.

För att fungera bra krävs att Uppsalaklubbarna några gånger per år ställer upp med ett stort antal funktionärer för förberedelse och återställning vid arrangemang och ibland även tävlingsfunktionärer. UASS har lovat att ställa upp så mycket vi kan. Sällskapet får ekonomisk ersättning från förbundet för detta vilket i sin tur är bra för vår ekonomi!

Närmast ligger Schackfyrans norra riksfinal i Fyrishov söndagen den 22 maj. Detta är ett stort arrangemang med ca 1000 deltagande fjärdeklassare, så det är mycket som ska förberedas på morgonen och plockas ned på eftermiddagen. Funktionärer värvas från flera klubbar men UASS behöver mobilisera många. Förberedelserna börjar kl 8 på morgonen, spelet pågår från kl 11 till ca 15 och
nedplockningen beräknas vara klar runt kl 17.

Det är givetvis bra med ”heldagsfunktionärer” men det fungerar också att vara med en del av dagen, exv 8-11, 15 – ca 17 eller 11-15. Man får gärna ta med fler som vill hjälpa till, kompisar eller familjemedlemmar. Att möblera och ställa upp pjäser kräver inga stora schackkunskaper. Funktionärer som är där länge bjuds på en enklare lunch. Det här är en schackfest som det är trevligt att vara med på!

Meddela vilka tider du kan vara där genom att meddela: bo45nyberg@gmail.com
Svara senast på söndag den 24 april, så vi kan lämna ett preliminärt besked. Låt oss visa att UASS är en bra samarbetspartner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *