Kategorier
Uncategorized

Nära för Kurt Ekelund att bli nordisk mästare

Nordiska mästerskapet avgjordes den 26 jun i – 2 juli i Växjö. Turneringen som spelades i flera olika klasser hade rejält med Uppsalaspelare i fältet. Bäst av alla gick det för Kurt Ekelund som i klassen 65+ gick helt obesegrad genom tävlingen och landade på 5,5 poäng. Men den bedriften lyckades tre andra spelade med. Dansken Niels Lauritzen fick fjärdeplatsen medan Kurt tog tredjeplatsen och delade segrare och därmed Nordiska mästare blev således Weine Nilsson och Rolf Lekander. I samma klass tog Ulf Norevall 4 poäng av 8 och belade då en fin åttondeplats.

I den öppna klassen öppen för alla spelare lyckades Uppsalaspelarna olika bra olika delar av turneringen. Snabbt ur startblocken var Henrik Malm Lindberg med 3 av 4 men sedan blev det färre poäng under andra hälften av turneringen. Carl-Fredrik Johansson hade en bra resa i mitten av turneringen där han bland annat slog två IM: Mads Hansen och Philip Lindgren. De båda landade på klart godkända 4,5 p, sett till motståndet. Men bäst av alla gick det för Thomas Johansson som slog ännu en stormästare Stellan Brynell i ett fint parti. Thomas spelade stabilt i hela turneringen och tog 5 av 9 vilket i sluttabellen innebar en 25:e plats. Grattis! Övriga resultat av Uppsalaspelarna var Erik Thörnblad och Juan Pablo Fernandez 3,5 p och Vitus Buchert 3 poäng. Fina bilder togs fö av Lars O A Hedlund och de kan skådas här.