Kategorier
Uncategorized

Fina UASS-framgångar i Cellavision Open i Lund

I helgen mellan 5 och 7 augusti spelades Cellavision Open i Lund, första GP-tävlingen av åtta under säsongen 2016/17. Som vanligt var det mycket fina arrangemang och ett mycket kvalificerat startfält hade dykt upp. Vann gjorde ryssen Sergey Volkov med 7 av 8 före ett koppel spelare med 6,5 poäng som leddes av hemmaspelaren Hans Tikkanen. Han blev därmed bäste svensk i tävlingen.

För Uppsalas del blev det flera fina resultat och en riktig succé. Den sistnämnda stod Thomas Marttala för, som lyckades ta 5,5 av 8 i tävlingen och belägga 21 plats av 207 deltagare. Detta åstadkom han mot ytterst kvalificerade spelare. Marttala mötte fem titelspelare, vann mot IM Bengt Lindberg och remiserade både mot Pia Cramling och Mihail Marin – och vann mot alla övriga! Carl-Fredrik Johansson gjorde också en bra turnering med 5,5 p av 8 och hamnade på 26 plats.

USSS hade också många spelare i elden som klarade sig utmärkt. Samtliga spelade lite eller mycket bättre än sin förväntade prestation. Joakim Nilsson lyckades bland annat remisera mot nämnde Bengt Lindberg i ett långparti. Erland Jäppinen lyckades å sin sida plocka 3,5 av 8 mot mycket bra motstånd och hade en ELO-prestation som var mer än 200 p högre än den förväntade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *