Kategorier
Uncategorized

GP-finalen avgjord – säsongsinledning den 9 augusti

I tisdags spelades sista tävlingen i UASS regi för säsongen. Traditionsenligt var det GP-finalen som avgjordes mellan 16 man som hade kvalificerat sig. Redan i första omgången (åttondelsfinalen) var det dags för en stor skräll. Försterankade Erik Malmstig åkte ut mot Seved Nylund som vann i särspelsblixten. De som åkte ut i åttondelsfinalen gick vidare till en B-final, där för övrigt Lars Falk svepte hela fältet och vann med 7 raka segrar.

I GP-finalen var kvartsfinalen dramatisk mellan Börje Jansson och Henrik Malm Lindberg. Efter två ordinarie partier och två särspelade partier var det fortfarande lika 2-2 och först i femte partiet  avgjordes det. Efter semifinalerna var det två man till final: Henrik Malm Lindberg och Fredrik Gustafsson och där vann Henrik med 2-0 och blev därmed GP-segrare. Trea slutade Fredrik Attefall som vann matchen om tredjeplatsen före Henryk Dolata.

Nu är säsongen slut för UASS men schackspelarna har ju kvar att njuta av SM i juli på UKK Uppsala, och sedan slår UASS upp portarna igen tisdagen den 9 augusti.

Välkomna då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *