Kategorier
Uncategorized

Superettansammandraget avslutades med en rafflande strid in på mållinjen

I helgen var det sammandrag i Superettan i Västerås. Som vanligt var det hård kamp och superettansammandraget avslutades med en rafflande strid in på mållinjen. UASS hade ett utgångsläge där vi mötte alla tre toppkonkurrenterna Rockaden Umeå, SK Kamraterna och Malmö i nämnd ordning, fredag – söndag. Vi behövde ta åtminstone 5 poäng för att vara med i toppstriden  men inte ens då var vi säkra på att ta någon av de två första platserna.

Fredagens rond mot Umeå blev stenhård. Bägge lagen behövde vinna men Umeå skulle klara sig skapligt också med ett oavgjort resultat. Riktigt övertygande spelade Thomas Johansson och Jan Johansson som båda mötte bra spelare, Fredrik Lindgren respektive GM Marijan Petrov. Men med 4 – 4 i slutresultat så var det sista chansen mot SK Kamraterna på lördagen. Och vilken match vi gjorde! På de tre toppborden vann Malte Burwick, Jan Johansson och Sverrir Thorgeirson mot det bästa SK Kamraterna kunde ställa upp med. Efter 5 – 3 hade UASS nu realistiska chanser att avancera mot Elitserien.

Slutronden var också raffinerad. Då möttes UASS och Malmö samt SK Kamraterna och Umeå. UASS låg sist i den konstellationen men kunde vid seger ta sig förbi Malmö och snuva något av lagen Kamraterna eller Umeå på andraplatsen. Samtidigt kunde UASS då behöva vinna stort mot Malmö vilket såg svårt ut på förhand eftersom Malmö hade två kändisar i laget Baduur Jobava som är god för ca 2700 och Ulf Andersson, Sveriges genom tiderna bäste spelare.

Mycket riktigt tog också Jobava och Ulf varsina segrar ganska snabbt och effektivt. men på övriga bord såg det bättre ut. Carl-Fredrik Johansson som bara spelade en rond tack vare Schackfyranengagemang fick upp ett gynnsamt slutspel. Måns Svensson som spelade fantastiskt bra hela sammandraget hade också ett mycket bra slutspel och Karl-Olof Cederberg hade då redan tagit sin tredje(!) raka seger i sammandraget. Snart trillade också poängen in och UASS gick från att ha legat under med 0 – 2 till att leda med 4 – 2. De två slutspelen som var kvar såg inte omöjliga ut att hålla och samtidigt såg det hoppfullt ut i matchen mellan SK Kamraterna och Umeå. Men på slutet svek oss lyckan. Malmöiterna lyckades sega hem två slutspel och nådde ett oavgjort resultat. Därmed avancerade Malmö och Umeå mot Elitserien medan UASS får stanna kvar i superettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *