Kategorier
Uncategorized

Upsala ASS II klarade kontraktet

Helgens matcher mot Schack 64 och SS Luleå var helt avgörande för UASS andralag. Inför avslutningen låg laget strax ovanför nedflyttningsplats, men Schack 64 hotade alldeles bakom. Lördagens match såg vi alltså fram emot med stor spänning – och det blev spännande! Lagen var ungefär jämnstarka rankingmässigt men UASS tog en knapp seger med 5-3 efter att Johan Sittenfeld, Henryk Dolata, Per Bjelvenmark och Bo Nyberg blivit segerherrar och Joakim Nilsson samt Fredrik Attefall remiserat.

Förutsättningarna inför sista ronden var att UASS II hade två matchpoäng och flera partipoäng i försprång framför Schack 64 som i sin tur mötte topplaget SK Rockaden II som behövde poäng för att kvalificera sig för Superettan. UASS mötte SS Luleå och fick stryk med 2,5-5,5, Henryk Dolata och Fredrik Attefall vann sina partier, men Schack 64 lyckades alltså inte med att rubba SK Rockaden II. Därmed klarade UASS kontraktet och får fortsätta i division 1!

 

Kategorier
Uncategorized

Peter Nilsson vann Blixt-KM

20140122-012622.jpg

Med endast en förlust i finalen vann Peter Nilsson Km i blixt på tisdagskvällen. Med segern är han nu också direktkvalicerad för GP-finalen i maj.