LÄRKAN 2021 inställd, Arenasnabbschack 15+10 istället

Lärkan 2021 är tyvärr inställd eftersom alltför få lag anmälde sig.

Vi spelar ändå en turnering via Lichess ikväll den 13 april och tisdagarna framledes. Det blir i form av s.k. Arenaturnering 15 minuter + 10 sekunder per drag. Man kommer att hinna ca 3-4 partier. Första ronden ikväll startar ca 18.45.

Välkommen!

När Bertil mötte Bobby

Idag 9 mars är det 78 år sedan Robert James Fischer föddes i Chicago USA. Han blev schackets elfte världsmästare och gjorde verkligen rent hus med motståndet under sin väg mot VM-titeln 1970-72. Hans spel var på samma gång skarpt och väl avvägt. I öppningen överraskade han gång på gång sina motståndare med teoretiska […]

Schacket i Uppsala – mer än UASS tisdagsverksamhet

Blåmesen är nu avslutad efter femte och sista omgången i tisdags. Efter seger mot Grunfeld – ja samma namn som spelöppningen – vann till sist Löten även denna lagtävling.

Nu blickar vi framåt och har verksamhet varje tisdag vid 19-tiden även framledes på UASS Lichess-sidor, men ingenting på lokalen på Storgatan under våren. Verksamhet […]

UPSALA ASS inbjuder till UM i blixt

Blixt-UM spelas den 23 mars 2021 på Lichess 3 min + 2 sek över 13 ronder. Anmälan göras senast 19.05 och spelstart 19.15, inga avgifter och heller inga priser utdelas.

Turneringen avgörs på lagsidan för Upsala ASS OBS att alla är välkomna men att du måste anmäla dig till UASS Lichesslag och då vill vi […]

Blåmesen avslutad nu sjunger snart Lärkan

Tisdag den 2 mars spelades sista ronden av Blåmesen. Men hav förtröstan. Snart sjunger nämligen Lärkan som avslutar UASS lagseriesäsong.

Lärkan 2021 är en snabbschacktävling för tremannalag öppen för alla spelare utan krav på klubbtillhörighet.  Gärna ”främmande” lag.

Tävlingen avgörs på Lichess.org, där ”Korpen flyger” är vårt lichesslag för lagtävlingar. Nya deltagare anmäler sig dit. Om […]

Blåmesen avslutning och final den 2 mars

Tisdag den 2 mars spelar Blåmesen sin sista omgång med tre partier som börjar klockan 18.45, 19.45 och 20.45. Lottningen är följande för sista omgången:

Grünfeld – LötenGuthomi – HorndalKungsörnen – BytarBosses Blandning – KarleviAlbin o gänget – StalematesSeniorerna frirond

Nytt vårprogram för UASS tisdagsverksamhet

UASS har ju avvaktat hur coronaläget ser ut och om vi skulle kunna återuppta verksamheten och spela närschack igen. Det kommer inte att kunna ske under våren så därför har vi nu ett program som täcker hela vårsäsongen och så siktar vi på att göra premiär på Storgatan i augusti istället i samband med […]

Fjärde omgången av Blåmesen

Nu har vi fjärde omgången av Blåmesen framför oss den 23 februari kl 18.45, 19.45 och 20.45. Tre ronder och man spelar enligt spelschemat som ligger ute under vår sida på Lichess under team Korpen Flyger.

Spelordningen ser ut som följer i fjärde omgången:

Löten – Guthomi

Bytar – Horndal

Karlevi – Grünfeld

Seniorerna – Kungsörnen

Albin o gänget – […]

Tredje omgången av Blåmesen spelad – Löten i topp

Nu är tredje omgången av Blåmesen spelad och framgångarna för Löten fortsätter. Denna omgång manglade man Horndal med hela 7-2, men då bör nämnas att en utav Horndalsspelarna missade en tornvinst som hade inneburit partivinst.

Efter Löten skuggar GuThoMi som slog tillbaka Seniorerna med 5-4 och sedan följer ett gäng lag. Men det är […]

Årsmötet i Upsala ASS

Måndagen den 15 februari gick UASS årsmöte av stapeln, via Zoom denna gång, och tekniken fungerade över förväntan. Årsmötet och årsberättelsen täckte ju stora delar av 2020 som ju inte blev någon normal säsong på något sätt. Pandemin omöjliggjorde schackverksamheten såsom vi känner den och vi fick ställa om till Lichessverksamhet.

Bland besluten på […]