Första ronden av Korpen Flyger är spelad

Den första ronden av LIchessupplagan ”Korpen Flyger” spelades igår tisdag 8 september. Hela 10 lag kom till start och våra båda arrangörer Bo Nyberg och Leif Lundqvist klarade av att hålla samman premiären med bravur. Resultaten rapporterades in i god ordning och efter första ronden spel (3 partier) har vi följande att rapportera:

Hemmalag – […]

Uppsala Möte & Novemberslaget spelas inte i November

En utan höstens stora tävlingar i Uppsala är Uppsala Möte och Novemberslaget som alltid brukar spelas i november som en helgturnering. Så kommer inte att ske denna säsong utan vi lägger tävlingen på is tills efter årsskiftet och hoppas kunna presentera en lösning då.

Det närmar sig också spelstart för ”Korpen Flyger” (detta år […]

Blixtpremiär på Lichess ikväll den 25 augusti

Här är länken till turneringenhttps://lichess.org/tournament/yMtF1wbM

Välkommen!

UASS andra blixtkväll på Lichess tisdag 1 september

På tisdag den 1 september spelar UASS sin andra blixt 3+2 i betänketid. Däremot spelar vi inte på Storgatan utan på Lichess. Turneringen hålls alltså virtuellt och vi fortsätter med ett sådant program under september och början av oktober som vi tidigare rapporterat om.

Eftersom turneringen är öppen för alla måste vi sprida information till […]

UASS första blixtkväll på Lichess 25 augusti

På tisdag den 25 augusti spelar UASS sin säsongsinledning, blixt 5+3. Däremot slår vi inte upp portarna på Storgatan utan på Lichess. Turneringen hålls alltså virtuellt och vi fortsätter med ett sådant program under september och början av oktober som vi tidigare rapporterat om.

Eftersom turneringen är öppen för alla måste vi sprida information […]

Bli Lichess-medlem i SS Seniorerna Uppsala, Upsala ASS eller UASS!

Upsala ASS och SS Seniorerna har startat tre st Lichesslag för att kunna delta i lagtävlingar och kunna ordna egna turneringar. Det är bra att gå med i alla tre lagen och man gör på samma sätt. Vi använder SS Seniorerna, Uppsala som exempel.A: OM Du inte har något konto på Lichess måste Du börja […]

”Korpen Flyger 2020” och spelprogram

”Korpen” – korporationsschacket – har sedan 1930-talet varitden traditionella inledningen av schacksäsongen i Uppsala.En så lång tradition bryts inte av en pandemi. Dessutom anskaffades plaketterna redan i november.

Vi kan inte spela på vanligt sätt utan spelar på nätet.Tävlingen avgörs på Lichess.org. Alla spelare måste ha ett lichesskonto, vilket man skaffar enkelt och kostnadsfritt.

Korpen är […]

Säsongen startar 25 augusti – men inte på Storgatan

Sällskapets vårsäsong avslutades abrupt den 14 mars, när hela schackvärlden stängde pga Coronapandemin. Ingen anade då att uppehållet skulle bli så långt. Flertalet turneringar inklusive SM och GP-serien är inställda och schacklivet i Sverige ser betydligt annorlunda ut idag.

Verksamheten i UASS avbröts mitt under Uppsalamästerskapet, som inte kunde spelas färdigt. Turneringen ELO-rapporterades i anslutning […]

Info om nätaktiviteter för UASS och Seniorernas medlemmar

Svenska snabbschackligan SS Seniorerna vann alltså div 2 och ska spela i div 1 nästa omgång, som börjar den 12 augusti  (4 onsdagar 19.15 – 21.15, speltid 10 min + 2 sek). 12 leaders

Division 2 vann vi tack vare att vi hade en bra laglojalitet. Vi hade alltid klart över 10 spelare med och därmed också ett […]

Styrelsemöte tisdag den 11 aug med beslut om spel för kommande säsong

Coronapandemin har gjort att det stora flertalet schacktävlingar över bräde inte har kunnat genomföras under nu snart fem månader.

Pandemin är långt ifrån över och Folkhälsomyndigheten samt andra myndigheter pekar på att vi också fortsättningsvis bör iaktta social distansering mm. Eftersom UASS har flera spelare som tillhör riskgrupperna och spelar i en lokal som nu […]