Kategorier
Inbjudan

Allsvenskan är igång för Upsala ASS med blandade resultat

I helgen öppnades portarna för Allsvenskan på bred front och Upsala ASS spelade tre matcher i division I respektive division II.

Förstalaget hade ett sammandrag i Umeå och mötte på lördagen SK Rockaden Umeå vilket visade sig vara en hård nöt för oss. Vi fick stryk med 6 – 2 efter att ha gjort lite sämre från oss än förväntat. Det omdömet gäller inte Josef Styf som vann enkelt och inte heller Johan Sittenfelt som remisserade mot starke Erik Malmstig som svart.

På söndagen togs revansch i form av seger på Akademiska Umeå med 5 – 3. Segern satt dock ganska hårt åt. Efter halva tiden såg det hugget som stucket ut vart poängen skulle hamna. Men efter fina segrar av Jan Johansson och Jonathan Bernhard hade UASS ett litet grepp när de två sista partierna skulle avgöras. Segerhjälte blev till sist Henryk Dolata som seglade ned med en fribonde på f-linjen och satte punkt för matchen. Med två poäng av fyra lever fortfarande chansen till avancemang, men nu krävs en kraftfull mobilisering inför kommande ronder!

Andralaget spelade också på bortaplan och här slöt matchen oavgjort efter att Upsala ASS varit klart lägre rankade på de övre borden. En ny framgång noterades av Hugo Sundell som går från klarhet till klarhet. I den serien alltså Division II norra hände det remarkabla att Horndals SK vann sin match mot Västerås med hela 8 – 0! Hur ofta händer det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *