Kategorier
Bo Nybergs minnesturnering Inbjudan

Tidigare SM-segrare spelar Bo Nybergs minnesturnering

Två tidigare Sverigemästare, Jan Johansson (som också är IM) och Börje Jansson (som vann SM två gånger) spelar i Bo Nybergs minnesturnering. Vi har nu en bra bit över 50 anmälda, här kan du se vilka som anmält sig hittills, men spellokalen Katedralskolan ingång från Rektorsgatan rymmer betydligt fler.

Se inbjudan och mer info.  Notera att anmälan och startavgiften till tävlingen ska vara gjord respektive betald senast den 11 maj. Lättaste sättet är att anmäla sig här men det går också bra att skicka ett mail till upsalaass1905@outlook.com

Avgiften är 300 kr för seniorer, 150 kr för juniorer under 20 år och inbetalas till UASS plusgirokonto 33 78 39-5. Vi satsar stort på en rejäl prispott med 1:a pris 7500 kr, 2:a pris 3750 kr, 3:e pris 1875 kr. Och därutöver fyra rankingpriser på 500 kr vardera.

Välkomna!

Kategorier
Inbjudan

Barometerblixt Tisdag 7e Maj

Sista chansen att kvalificera sig för GP-finalen, se den aktuella ställningen här.


Spelform

Först delas anmälda spelare in i jämnstarka 4-mannagrupper där alla möter alla. Vinnaren får 5 barometerpoäng, 2:an 3 poäng, 3:an 2 poäng och 4:an 1 poäng. Samma partipoäng i gruppen ger dock samma barometerpoäng.

Därefter bildas nya 4-mannagrupper – med spelare som har samma eller närliggande barometerpoäng.

Detta förfarande upprepas därefter tills dess att totalt 5 omgångar spelats – dvs 5 x 3 = 15 partier.

Vinnare blir den som sammanlagt tar flest barometerpoäng. Maxpoängen är som framgår 5 x 5 = 25 barometerpoäng.

Anmälan senast kl. 19:00

Spellokal: Katedralskolan, ingång W1, Rektorsgatan, Uppsala

Startavgift: 80 kronor

  • 30 kr utgör spelavgift (inkl. fika)
  • 30 kr går till priser, varav ca 1/3 till rankingpriser.
  • 20 kr går till prispotten för GP-finalen 30 maj.

Varmt Välkomna!

Kategorier
Tävling

Ändrad betänketid

Med anledning av synpunkter från medlemmar har styrelsen tagit beslut om att ändra betänketiden till Vårsnabben den 14 maj till 15 min + 10 sek inkrement. Detta så att betänketiden blir den samma som till Bo Nybergs Minnesturnering.

Kategorier
Tävling

Spellokal för Bo Nybergs minnesturnering

Nu är det klart att spellokal för Bo Nybergs Minnesturnering den 18 maj 2024 blir Katedralskolan, Rektorsgatan ingång W1, Uppsala.

Startavgiften till tävlingen ska vara betald senast den 11 maj. Tävlingen startar kl. 10.00 och deltagarna ska vara på plats och göra personlig närvaroanmälan till tävlingsledaren senast 09.45 den 18 maj.

Avbrott för lunch sker efter fyra ronder och pågår en timme innan spelet återupptas. Tävlingen beräknas vara genomförd ca 19.00. Eventuella frågor skickas till e-mail: upsalaass1905@outlook.com.

Välkomna

Kategorier
Inbjudan

Nu börjar det närma sig anmälningsdags!

Sista datum för anmälan till Bo Nybergs minnesturnering är 11 maj dvs om två veckor. Bosse var ledare i UASS och Upplands schackförbund i olika funktioner under många decennier och betydde väldigt mycket för oss. Saknaden efter honom är stor.

Därför har samtliga klubbar i Uppsala, Upplands Schackförbund och SS Seniorerna gått ihop och arrangerar en minnesturnering lördagen den 18 maj. Vi spelar snabbschack på Katedralskolan mellan 10.00 och ca 19.00 med fina priser. Se inbjudan och mer info. Du kan anmäla dig här och här kan du se vilka som anmält sig hittills.

Varmt välkommen!

Bild tagen av Lars O A Hedlund

Kategorier
Information

Justering i vårens spelprogram

Med anledning av att vi har fått en ny tävling i form av Bo Nybergs Minnesturnering gör vi en justering i vårens spelprogram och byter tider för Vårsnabben och Fyrmannalagspel. På detta sätt får vi lite träning i snabbschack innan Bosses minnesturnering.

Här kommer återstående speltillfällen under vårer 2024

16 april UM i blixt GP 4, 3 min inkrement 2 sek
17 april Sista onsdagsspelet för våren
23 april Fischer Random, 10 min 5 sek inkrement
30 april Valborg Inställt
7 maj Barometerblixt GP 5, 3 min 2 sek inkrement
14 maj Vårsnabben, 10 min 5 sek inkrement
18 maj Bo Nybergs Minnesturnering, 15 min 5 sek inkrement

21 maj Fyrmannalagspel, 15 min 5 sek inkrement
28 maj GP final

Välkomna

Leif Karlsson

Kategorier
Inbjudan

GP-serien fortsätter med Uppsalamästerskapet i blixt den 16/4

Den fjärde deltävlingen i GP-serien fortsätter tisdagen den 16e april med Uppsalamästerskapet i blixt. Turneringen kommer spelas över 13 ronder blixtschack med betänketiden 3 minuter + 2 sekunder/drag.

Anmälan sker på plats i Katedralskolan, ingång W1, senast klockan 19:00 med spelstart 19:15. Startavgiften är 80 kr och betalas via Swish till 123 046 50 54  eller kontant i spellokalen. Innan första ronden kommer en prisutdelning för det precis avslutade Uppsalamästerskapet 2024 att hållas.

Priser: 30 kr av startavgiften går till priser i tävlingen, varav ca 25 % till rankingpriser. 30 kr av startavgiften är spelavgift (inkl. fika) och 20 kr går till priser i GP-finalen.

Turneringen är ELO-registrerad.

Kategorier
Information

Profilkläder

UASS har tagit in priser på profilkläder med logotyp på framsidan och text på baksidan. Det är en hoodie i svart färg och t-shirt i svart eller vit färg som kommer att finnas tillgängliga för beställning. Vi kommer därför inom kort att lägga ut en beställningslista där ni kan teckna er för de plagg ni önskar köpa. En t-shirt beräknas kosta 150 kr och hoddien 350 kr.

Kategorier
Information

Hotellalternativ

I samband med Bo Nybergs Minnesturnering finns det möjligheter att boka rum på Elite Hotel Academia med ett ungefärligt pris efter rabatt på 1 460 kr per natt och rum. Vi har även tagit fram ett annat erbjudande på Best Western Hotel Svava. Där landar priset priset efter rabatt på ca 1 000 kr per natt och rum. Erbjudandet baseras på en tidig bokning d.v.s. senast 21 dagar innan ankomst plus tecknat medlemsskap i Best Western vilket medför en rabatt på ca 14%. Båda dessa hotell ligger i direkt anslutning till Uppsala Centralstation i ett centralt läge. Turneringen kommer – oberoende av antalet anmälda spelare – att spelas i en centralt belägen lokal i Uppsala. Vi återkommer senare – när vi vet antalet anmälda spelare – om spellokalens adress.

I övrigt hänvisar vi till Hotels.com eller liknande bokningssidor om ett billigare boende sökes i Uppsala kring dessa datum.

Kategorier
Information

20% rabatt på boende i samband med Bo Nybergs Minnesturnering

I samband med Bo Nybergs Minnesturnering den 18 maj får den som önskar boende i Uppsala den helgen 20% rabatt på priset för ett hotellrum på Elite Hotel Academia. Ni kan själva boka på elite.se och där ange koden SCHACK eller ringa hotellet på 018-780 99 00 och ange samma kod.

Hotellet är beläget precis intill Uppsala Centralstation och har adressen Suttungs Gränd, 753 19 UPPSALA.