Kategorier
Uncategorized

UASS kvar i superettan

I helgen avslutades spelet i superettan och elitserien med de tre sista ronderna säsong 2019/20. För UASS del handlade det om att säkra kontraktet. Saken komplicerades av att vi fick ställa upp med ett decimerat lag då många spelade valde att avstå sammandraget, sjukförhinder på slutet blev en ytterligare komplikation. Det slutade med att vi kom till spel med 6 spelare vilket innebar WO-förluster på de två sista borden. Därmed var chanserna till poäng väsentligt reducerade.

Sjunde rondens match mot toppade laget Team Pelaro blev därför en klar seger för Pelaro men UASS knep ändå tre remier genom Jan Johansson, Stephan Wagner och David Foster mot sina respektive högt rankade motspelare. Åttonde rondens match mot Örgryte blev lite jämnare där UASS höll emot till 2-6 och där skrällde Viktor Carlfors rejält genom en seger mot starke Rahul Kumar. Här spelade Malte Burwick och Stephan Wagner också fina remier mot varsin högre rankad motståndare.

Nionde ronden blev därför avgörande för UASS del och här visste vi faktiskt på förhand att SK Kamraterna skulle lämna WO på samtliga bord dvs inte komma till spel. I och med WO-segern landade vi på 6 poäng och det räckte med knapp marginal för att kvalificera sig till fortsatt spel i Superettan. Segrare i superettan och därmed kvalificerade till elitserien nästa säsong blev Kungstornet och på andra plats och kvalificerade till elitserien kom Team Pelaro Alingsås.

Vi säger grattis till både Kungstornet och till Team Pelaro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *