Kategorier
Uncategorized

Överraskande seger för Joakim Nilsson i Uppsala möte

Det blev en lika glädjande som överraskande seger för Joakim Nilsson (USSS) i Uppsala möte. Helgens tävling gick över 7 ronder och Joakim slog till med 6 poäng av 7 vilket räckte till seger på samma poäng som GM Erik Blomkvist. Joakim slog både Erik Blomkvist och förra årets JSM-segrare Jung Min Seo i inbördes möten. Remierna spelades mot William Cardenas (USSS) och Börje Jansson (UASS) i sista ronden. William gjorde också en utmärkt turnering och med 5,5 p knep han tredjeplatsen efter att bland annat ha besegrat FM Anders Livner.

Veteranpriset var aldrig i fara eftersom Börje Jansson ställde upp. Med sina 5 poäng av 7 knep han en fin sjätteplats i hela turneringen. Strax bakom kom Carl-Fredrik Johansson som lyckades med konststycket att ta 5 poäng men bara förlora ett parti (mot William). Hur gick det till? Jo, det finns numer en möjlighet att ta ut en s.k. bye vilket innebär att man står över en rond och sedan spelar övriga turneringen. Ett nytt påfund som är ganska uppskattat!

Om det var USSS som dominerade i Uppsala möte så var det de Trojanska hästarna som galopperade fram i Novemberslaget. Två trojaner Jung Hyun Seo och Oliver Nilsson tog första respektive tredje platsen med 6 respektive 5 poäng medan Patrik Buzleta slog sig emellan på en fin andraplats med 5,5. Bäste Uppsalaspelare kom på fjärde plats Per Nyberg med 5 av 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *