Kategorier
Uncategorized

SM 2017 avslutat med fina Uppsalaframgångar

Nu är SM 2017 i Stockholm avslutat. I söndags spelades sista ronden och nu återsstår att summera resultaten. I klass Mästarelit hade Jan Johansson en fin placering och framgång inom räckhåll efter sjunde ronden då han skuggade täten. Då återstod partier mot de två toppmännen som också kom att belägga första respektive andraplatsen i årets grupp: Oscar von Bahr och Ralf Åkesson. Med vinst i de båda partierna hade segern gått till jan istället men så blev det nu inte utan en delad 6-8 plats med 4 p av 9.

I mästarklassen över 9 ronder så fick Mohammed Haj Bakkor en fin framgång med sin sjundeplats och 5,5 poäng i ett kvalificerat fält med 36 deltagare. Både Erik Thörnblad och Joakim Nilsson (USSS) fick 4 av 9 vilket med tanke på motståndet var mer än godkänt i båda fallen. Joakim slog bland andra redan nämnde Haj Bakkor och Thörnblad golvade förre SSF-ordföranden Ingvar Carlsson. I kadett-SM var både Erland Jäppinen (USSS) och Vitus Buchert (USSS) mycket nära den yppersta toppen på en sjätte respektive åttonde plats.

I Minior-SM nådde Akash Mitra (USSS) en stor framgång genom sin fjärdeplats och bara en halva efter segrartrion. Akash hade chansen så sent som i sista ronden då han fick möta William Olsson som senare belade andraplatsen. I Veteran-SM 65+ klassen hade UASS fyradeltagare varav Nils Erik Berglund klarade sig bäst med 5 av 9 och en 19:e plats, samma poäng och på 22:a plats hamnade Bo Nyberg.

Weekendturneringen har blivit mer och mer populär och detta SM fanns det Weekend första och andra helgen. Bäst bland UASS spelare första helgen klarade sig Erik Mohlin med en femteplats och 3 av 5 i elitgruppen (Weekend 1) Den andra SM-helgen slog William Cardenas till och vann grupp 2, strax efter elitgruppen, på mäktiga 4,5 av 5 p. David Boersma hann med att spela båda weekendturneringarna och placerade sig fint i båda: En tredjeplats första helgen följdes upp med en andraplats andra helgen och 4 p av 5. Flest deltagare i någon klass överhuvudtaget under SM hade Schackfyranmästaren och där glänste UASS spelare David Gierup, som alltså tog hela 7,5 av 8 och således placerade sig på andra plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *